Ons vakantiehuisje " De Villo " is er gekomen door een samenloop van heel wat omstandigheden.

De naam " De Villo " kom uit het Hasselts dialect en betekent de fiets.
Onze familie is reeds drie generaties fietsenmaker. In 1973 investeerden we in de bouw van een studentenhuis op Sint-Truidersteenweg nummer 73. Voordien stond er het eerste en enigste boerderijtje van de steenweg. Het appartement van ons mamma "de kotmadam" op het gelijkvloers (in het Hasselts " Rez de Chaussée ") hebben we nu omgebouwd tot vakantiehuisje en wordt gerund door Anja. Anja is geboren in 1973, hetzelfde jaar als het gebouw. Zo hebben we ook iets met het nummer 73.

Ons vakantiehuisje " De Villo " is gelegen aan de Truier-brug. Deze brug is er gekomen op het einde van de zestiger jaren ter vervanging van een spoorwegovergang (in het Hasselts " De Rut ").
Hoewel Hasselt de hoofstad van de provincie Limburg is en ongeveer 100.000 inwoners telt, is het stadscentrum niet zo groot. Omringd door de groene boulevard, is het een evenwichtig geheel waar men snel de weg kent, en kan genieten van winkelen, cultuur en gastronomie.

Of je nu als koppel, met of zonder kinderen reist, of met vriendinnen of vrienden een great time wil beleven, laat je dan verleiden tot een citytrip naar Hasselt, en geniet van ons vakantiehuisje als een gezellige thuis in hartje Hasselt!